Karting: Thibaut Ramaekers zet zijn voorbereiding op het seizoen 2023 verder

Thibaut Ramaekers zet zijn voorbereiding op het seizoen 2023 verder. De meest recente rekruut van het RACB National Team werkte dit weekend de tweede manche van de WSK Super Master Series af. Dat gebeurde op het Italiaanse circuit van Franciacorta, de omloop waar begin oktober het wereldkampioenschap zal worden gehouden.

Foto: © RACB

Ondanks een wat nukkige motor wist de jonge Belg in de kwalificaties de schade te beperken en zich in de OK-Junior categorie als 21ste op 105 rijders te kwalificeren. Na de kwalificatiemanches was hij al tot de vijfde plaats opgeklommen, en na een bewogen halve finale stond hij als achtste op de startgrid voor de finale. De jongeman uit Chimay liet zich van zijn meest aanvallende kant zien en dankzij een intelligent koersinzicht schoof hij opnieuw naar een plek in de top 5. Toen hij op drie ronden van het eind aanspraak leek te maken op een podiumplaats werd ‘Tbo’ echter geharpoeneerd door een andere rijder, waardoor hij pas als achtste over de finishlijn reed. “Ik ben wat ontgoocheld over het uiteindelijke resultaat, maar de snelheid was er!”, stelde de 13-jarige achteraf. “Dat belooft voor het vervolg!”