BRC Ieper: het parcours is uitgetekend

Het weekend van 23 en 24 juni zal dit jaar opnieuw in het teken staan van de Ardeca Ypres Rally. Na twee uitzonderlijke edities georganiseerd in het FIA World Rally Championship, zal de topwedstrijd met FIA-label dit seizoen meetellen voor het Belgian Rally Championship en het British Rally Championship. 
 
Zoals eerder aangekondigd, keert de Ypres Rally terug naar zijn vertrouwde datum eind juni. Ook de Ypres Historic Rally, vorig jaar georganiseerd tegelijkertijd met de Ypres Rally Regularity, zal dezelfde beweging maken naar het weekend van 23 en 24 juni. 

Een belangrijke reglementswijziging ligt aan de basis van die beslissing“, vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. “Vorig jaar werden de afgesloten klassementsproeven van de Ypres Historic Rally gebruikt als closed road stages met een wat sportievere gemiddelde snelheid in de regelmatigheidswedstrijd. Dat is niet meer mogelijk met de nieuwe regelgeving. Vandaar dat we beslist hebben om de Ypres Historic Rally opnieuw samen met de Ypres Rally te organiseren in juni.
 
De grote lijnen van de Ypres Rally zijn al gekend. De verkenningen vinden plaats op woensdag 21 en donderdag 22 juni. Op donderdagavond is er de traditionele shakedown met qualifying stage in Nieuwkerke. Na de ceremoniële start op de Grote Markt om 15u10, opent de wedstrijd vrijdagavond met 2 lussen van 4 proeven: Westouter (7,32 km), Kemmelberg (13,31 km), Mesen-Middelhoek (7,08) en Langemark (9,44 km). Rond 22u00 wordt de eerste etappe van 74,30 km tegen de klok afgesloten. 
 
Zaterdag volgen vanaf 10u00 nog 10 klassementsproeven, wat het totaal op 221 km brengt. Na 2 lussen van 4 proeven, Reninge (15 km), Watou (11,48 km), Dikkebus (11,46 km) en Hollebeke (22,32 km), volgt nog een derde doortocht in Reninge en Watou. Die laatste proef zal fungeren als Powerstage. Het podium is voorzien kort na 20u00. 
 
Ondertussen werken de vrijwilligers van Club Superstage hard aan de voorbereiding van hun eerste evenement van het seizoen, de Monteberg Rally op zondag 7 mei, met opnieuw de finish op de Grote Markt van Poperinge.