In een notendop: GT Open – ELMS – GT World – Le Mans 24

  • GT Open – AF Corse zet in 2023 maar liefst vijf wagens in, waaronder één voor Laurent de Meeus en Jamie Stanley. De andere duo’s zijn Jean-Claude Saada-Conrad Grunewald, Alessandro Cozzi-Giorgio Sernagiotto, Marco Pulcini-Eddie Cheever en Gino Fogiorne-Andrea Montermini. Het team van Amato Ferrari zal zowel voor de Ferrari 296 GT3 als de 488 GT3 opteren, maar de juiste verdeling is nog niet gekend.
  • ELMS – De Nederlanders Job van Uitert en Tijmen van der Helm vormen dit jaar met de Venezolaan Manuel Maldonado de equipe van de Panis Racing Oreca in de European Le Mans Series.
  • GT World – Walkenhorst Motorsport zien we volgend seizoen met twee wagens in de GT World Challenge Europe. De ene BMW M4 GT3 zal zowel de Sprint als de Endurance Cup in de categorie Silver afwerken en de andere enkel de Endurance Cup. De namen van de coureurs zijn nog niet openbaar gemaakt.
  • Le Mans 24 – Hendrick Motorsports toonde in Daytona de kleuren van de Garage 56-wagen waarmee het team in juni bij de 24 Uur van Le Mans aan de start komt.

(Foto: © International GT Open, Hendrick Motorsports)