Asian Le Mans Abu Dhabi: United Autosports en COOL Racing vooraan in vrije trainingen

Dit weekend sluit het uithoudingskampioenschap zijn seizoen af op het Yas Marina Circuit. Als voorbereiding op beide wedstrijden beschikten de teams op vrijdag over twee vrije trainingen van 90 minuten. Phil Hanson (United Autosports) en Malthe Jakobsen (COOL Racing) voerden respectievelijk in de eerste en tweede sessie het klassement aan.

(Foto: © Asian Le Mans Series)

Achter Hanson (1:42.821) werd Neel Jani in de eerste training tweede met de 99 Racing Oreca. Na de saga rond de derde rijder van 99 Racing vorige week in Dubai, vinden we voor dit weekend Ahmad Al Harthy naast Jani en Mazepin. Malthe Jakobsen tikte af als derde. In de tweede sessie was Jakobsen (1:41.957) sneller dan United Autosports-rijders Phil Hanson en Paul Di Resta die als tweede en derde finishten. DKR Engineering finishte tweemaal zevende.

LMP3 werd in de eerste sessie door Marcos Siebert (Cool Racing) aangevoerd, gevolgd door Belen Garcia (Graff Racing) en Valentino Catalano (DKR Engineering), de teamgenoot van Tom Van Rompuy. Nicolas Varrone (WTM by Rinaldi Racing – Ligier) was snelste in de tweede sessie en Catalano vijfde. Tom Van Rompuy legde eerst 25 en daarna zestien ronden af.

Luca Stolz (Haupt Racing Team – Mercedes) en Jonny Adam (TF Sport – Aston Martin) waren de snelsten bij de GT’s.

In LMP2 staat het trio Falb-Allen-Simpson van Algarve Pro Racing in de tussenstand aan kop, met een punt voorsprong op de equipe Yoluç-Eastwood-Güven van DKR Engineering. Tom Van Rompuy en Valentino Catalano zijn in LMP3 derde met zeven punten achterstand op de #29 Ligier van MV2S Racing.

Na de kwalificatie start de race op zaterdag om 12u Belgische tijd en die op zondag om 13u. De kwalificatie en beide races zijn live op YouTube te volgen.