BRC South Belgian: een sportievere VHRS 65-categorie!

Het 100 procent natuurlijke parcours van de South Belgian Rally, tweede manche van het Belgian Rally Championship, mag de rallyrijders dan wel bekoren, het snelle karakter van de proeven beantwoordt misschien niet meteen aan de verwachtingen van de regularity-liefhebbers die in de VHRS 65-categorie aan de wedstrijd deelnemen. Meer had organisator DG Sport niet nodig om het geheel door een aanpassing van enkele regels wat sportiever te maken…

(Persbericht)

“Hoe mooi het parcours van de South Belgian Rally ook moge zijn, door zijn snelle kantjes past het minder bij de deelnemers aan de regularity”, stelt Bernard Herman, verantwoordelijk voor het parcours. “Daarom hebben we het sportieve reglement in VHRS 65 aangepast. Tijdens deze editie 2023 zullen er heel wat meer tijdscontroles zijn dan in het verleden. Dat zal de rijders en corijders verplichten om de hele tijd bij de zaak te zijn, om te vermijden dat er te veel strafpunten worden vergaard. Bovendien zullen er bij enkele toegangswegen tot de dorpen snelheidsremmers worden geplaatst. Die zullen niet alleen de bolides in het BRC vertragen, maar ook de opdracht van de deelnemers in VHRS wat lastiger maken.”

Hoewel er ook enkele wijzigingen voor de categorie VHRS 50 in de pijplijn zitten, maakt DG Sport er voor die categorie een punt van om de vragen en wensen van de deelnemers te respecteren. Die zijn en blijven immers grote fans van extreme precisie, wat ook de gemiddelde snelheid moge zijn.

Kortom, tijdens de South Belgian Rally 2023 zal er zowel in VHRS 65 als VHRS 50 een stevige strijd worden uitgevochten, het beste bewijs dat elke categorie de aandacht krijgt die ze verdient.