Porsche Sprint Challenge Southern Europe: geslaagde tweede meeting in Portimao

In het Portugese Portimao werkten dit weekend de deelnemers aan de gloednieuwe Porsche Sprint Challenge Southern Europe hun tweede raceweekend af. Deze tweede meeting van de wintercompetitie lag volledig in het verlengde van de eerste afspraak, eind januari in Valencia, met mooie races en een geweldige sfeer zowel op als naast het asfalt. Josh Stanton, Thomas Kangro en Robert de Haan werden de winnaars van het weekend in de Algarve. Op 25 en 26 februari vindt de derde en laatste meeting van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2023 plaats en dat op het prestigieuze F1-circuit van Barcelona.

Foto: © Ivan Tarantsov

De filosofie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe is duidelijk: mooie autosport bieden op een ogenblik dat het gros van de racerij in Europa in een diepe winterslaap verkeert. De tweede meeting lag volledig in het verlengde van de start eind januari en zowel teams, rijders als organisatie keerden met een goed gevoel van het circuit naar huis terug.

Series Manager Lars Plato kon dan ook niet anders dan tevreden zijn:

“Het was een goed weekend, dat zonder enig probleem verlopen is. We hebben de tijd om verder te groeien en de komst van een nieuw team, het Duitse HP Racing International, bewijst ook dat de Porsche Sprint Challenge Southern Europe nu al van zich doet spreken. We krijgen in Barcelona overigens nog nieuwe teams, met bekende structuren uit Italië en Frankrijk. In Portimao waren er ook nieuwe namen onder de rijders, met onder meer de vaste gasten uit de Porsche Carrera Cup Benelux, Ad Geerts en Jeroen Kreeft. In Barcelona zullen we ook op dat vlak nog nieuwe gasten krijgen. Kortom, de serie groeit en ik denk dat we op deze basis meteen ook al verder kunnen bouwen naar volgend seizoen, maar eerst volgt uiteraard onze finale in Barcelona op 25 en 26 februari.”  

Robert de Haan toont opnieuw zijn talent, Benjamin Paque dringt aan

De wedstrijden vormden uiteraard weer het hoogtepunt van een weekend met bijzonder veel rijtijd en in de Sport Division, voorbehouden aan Pro- en Pro-Am-rijders, was het opnieuw tweemaal de jonge Nederlander Robert de Haan in de kleuren van Richardson Racing die toonde wat hij in zijn mars heeft. de Haan tikte tweemaal als eerste aan, met in zijn zog een jong, Belgisch talent, Benjamin Paque van August by NGT die tweemaal het zilver opeiste. De Brit Adam Smalley (Team Parker Racing) en Flynt Schuring (Huber Racing) mochten ieder eenmaal als derde naar het podium.

Uiteraard streden de Pro-Am-rijders ook een mooie strijd uit, met kleine verschillen op de meet van race 1 tussen Lin Hodenius (Team GP Elite), Horst Felix Felbermayr (Huber Racing) en Janne Stiak (ID Racing). De telg uit het bekende racegeslacht Felbermayr won vervolgens de tweede afspraak voor Sacha Norden (Team GP Elite) en de winnaar van de eerste afspraak op Portimao, Lin Hodenius.

In de Club Division kregen we in de AM-divisie twee verschillende winnaars, met Josh Stanton (Huber Racing), voor Michel Arfman (Team GP Elite) en Thomas Kangro (Porsche Estonia) in de eerste afspraak, terwijl de snelle Est de tweede race voor zijn rekening nam, voor Robert Sulma (Huber Racing) en de winnaar van de eerste afspraak, Josh Stanton. Joe Warhurst (Team Parker Racing) was tot slot tweemaal de allersnelste in de categorie GT4.

Volgende afspraak van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe voor een gevuld programma met naast de competities ook veel testgelegenheden op 25 en 26 februari in Barcelona!