Neige et Glace: Belgen mee voor de zege

De 68ste rallye Neige et Glace heeft zijn voorlaatste dag achter de rug en in de 4×4-klasse leidt het Franse duo Euvrard-Euvrard nog steeds, met de Subaru Impreza. Bij de Historics is de strijd intens en zien we de Belgen in strijd om de zege. 

Foto: © Rallye Neige et Glace

Romuald Sanseigne en Florin Fornasier (Fiat Cinquecento n°20) begonnen dinsdagochtend met 1,2 punten achterstand op het Belgische duo Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde (Porsche 914/6 n°12) en ze wonnen de etappe voor zes tienden van een punt voor de Volvo Amazon n°14 van de Belgen Ansiaux en Javaux. De jonge Fransen, dubbele winnaars in de laatste twee edities, gaan aan de leiding met slechts voer tienden van punten voorsprong op Van Rompuy en Vanoverschelde. Johnny Delhez en Yves Noelanders (Ford Escort n°22) blijven op de derde trede van het voorlopige podium staan, op minder dan tien punten van de leiders.

De vierde en laatste etappe van de 68ste Neige et Glace Rally wordt traditioneel verreden rond Malbuisson, het hoofdkwartier van de rally, en zal 243 kilometer lang zijn. Met 12 RT op het menu en een passage aan het begin van de middag in Rochejean, de echte scherprechter van de rally: de deelnemers komen om 15u00 uur naar Malbuisson voor de finish.