75 jaar Porsche in de kijker op classic salon Flanders Collection Cars 2023

Porsche bestaat 75 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum brengt Flanders Collection Cars een hommage aan de iconishe sportwagenfabrikant met enkele zeer bijzondere wagens. Meerbepaald de “Tobacco Wars Cars”.

Dit jaar staat het thema ‘off-road’ in de kijker. Daarom kiest de organisatie voor een knipoog naar het rally verleden van Porsche. 911 Motorsport presenteert niet één maar 2 van de 20 geproduceerde modellen van de Porsche 911 SC RS uit de JFD Collection. Deze unieke racewagens werden door Porsche in de jaren ’80  geproduceerd om te voldoen aan de homologatie van het World Rally Championship.

De 911 SC RS Bastos (1984 overwinning met P. Snijers & 1986 overwinning met P. Gaban) en de 911 SC RS Belga (1984 vicekampioen Belgisch Rally Kampioenschap met R. Droogmans) worden aan het publiek voorgesteld in eerste hal, naast de stand van BEHVA.

De derde welgekende Rothmans Porsche 911 van Bernard Munster Autosport komt rechtstreeks van de Legend Boucles @ Bastogne waar Tom Boonen enkele weken geleden met deze wagen zijn debut in de rallysport maakte. Deze wagen staat gepresenteerd op de “Collectors Corner” bar in hal 5.

Flanders Collection Cars vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2023 in beurshallen 3, 5 & 7 van Flanders Expo, Gent. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website van het evenement.

Flanders Collection Cars met de oldtimer bezoeken? Dan parkeer je niet op de gangbare parking maar parkeer je (betalend) op het grasplein voor de ingang van de beurs aan hal 3.

Vanwege de krokusvakantie genieten kinderen tot en met 12 jaar bovendien van gratis toegang tot het salon.