WRC Zweden: Neuville ziekjes en ziet zich niet vooraan

In Zweden is de Shakedown voor de tweede WRC-proef van het seizoen in volle gang, met een Esapekka Lappi (Hyundai) die halverwege de troepen aanvoert. De Fin laat zien dat de Hyundai i20 WRC een prima wagen is op sneeuw en ijs. 

Foto: © WRC

Lappi, Rovaperä, Tänak… de grote namen zitten meteen vooraan, iets wat niet het geval is voor onze landgenoot Thierry Neuville. Onze collega Olivier De Wilde legde de vinger op de wonde en Thierry Neuville is duidelijk niet in zijn sas: “Eerlijk gezegd voel ik me nog steeds niet goed”, vertelde de Hyundai-rijder aan De Wilde. “Ik ben al een hele week ziek. Ik kon alleen deelnemen aan de eerste testdag, in slechte omstandigheden, op gladde sneeuw. De volgende dag lag ik in bed. Dus mijn voorbereiding was niet ideaal. Ik ben nog steeds niet in topvorm, maar we doen het zo goed mogelijk.”

De context lijkt niet gunstig voor een prestatie op een parcours waar Thierry vijf jaar geleden al won. In het spel der voorspellingen bevestigt onze landgenoot voor één keer zijn gebrek aan vertrouwen door zichzelf niet te citeren: “Ik zie Elfyn Evans winnen vóór Ott Tanak en Kalle Rovanpera.”

Het was overigens Kalle Rovanperä die in zijn Toyota uiteindelijk het snelst was, voor Esapekka Lappi.