Stellantis Cup: de inschrijvingen zijn geopend

Hoewel het sportieve luik van het seizoen 2023 van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux officieel op 18 maart begint, met de South Belgian Rally, is men bij de promotor van het kampioenschap voorbehouden aan de Peugeot 208 en Opel Corsa Rally4 – georganiseerd in het kader van enkele manches van het Belgian Rally Championship – al enkele maanden druk in de weer om deze nieuwe jaargang voor te bereiden.
 
Zo staan de technische en sportieve reglementen van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux 2023 nu online op de officiële website https://stellantisrallycup.com/nl/. En op diezelfde webstek zijn ook de inschrijvingen voortaan geopend.

Tijdens een Pre-Season Test georganiseerd op zaterdag 11 maart zullen de motoren voor de eerste keer dit seizoen mogen grommen. Niet alleen zullen daar belangrijke testkilometers kunnen worden afgelegd, de teams voor het seizoen 2023 zullen bij die gelegenheid ook officieel worden voorgesteld. 
 
Bij de nieuwigheden voor het seizoen 2023 moet zeker ook de ‘Bonus Points Rally’ worden vermeld! Het principe is eenvoudig: elke deelnemer mag één van de vijf rally’s die op het programma staan uitkiezen waarbij hij of zij extra punten kan scoren, volgens een heel precies barema en gebaseerd op het eindresultaat.

De Stellantis Motorsport Rally Cup Belux weet zich ook eens te meer te onderscheiden met een prijzenpot die eenvoudigweg als uitzonderlijk mag worden omschreven. Bij elk van de wedstrijden ontvangt de winnaar 5000 euro en vier banden, de tweede 3000 euro en twee banden, en ook de derde (2000 euro), vierde (1000 euro) et vijfde (500 euro) worden beloond. Daar komen nog 1000 euro voor de eerste Junior bij, 500 euro voor de tweede Junior en 250 euro voor de derde Junior.

De eindlaureaat, die mag niet alleen een test in een Citroën C3 Rally2 afwerken, hij krijgt ook een jaar lang een Peugeot of Opel ter beschikking, aangeboden door Stellantis Belux.