Belgian Cross Car Championship: gratis deelname voor de eerste 20 inschrijvingen

Op 5 maart wordt het startsein gegeven van het Belgian Cross Car Championship en het Belgian Rallycross Championship. De openingswedstrijd van beide kampioenschappen wordt verreden op Circuit Jules Tacheny in Mettet, waar dit jaar ook de Belgische manche van World RX verreden zal worden.

bron persbericht, foto copryight J Hendrickx

Het kampioenschap telt 9 manches, waarvan er al acht gekend zijn. Vier wedstrijden worden in Mettet gereden (5 maart, 4-6 augustus, 18 & 19 november), drie in Arendonk (9 juli, 23 april en 13 augustus), een in het Nederlandse Valkenswaard (13-14 mei) en een manche moet nog bevestigd worden. 

Voor de deelnemers in de divisies XC-Senior en XC-Junior heeft RACB Sport goed nieuws. “Voor de eerste 20 Belgische inschrijvingen per XCar wedstrijd, ongeacht de divisie Senior of Junior, is de inschrijving gratis. RACB Sport geeft deze tegemoetkoming, in samenwerking met de FIA, als compensatie voor de gevraagde investering in de nieuwe ECU. De tegemoetkoming geldt voor alle wedstrijden van het Belgisch kampioenschap 2023,” aldus Xavier Schene, directeur-generaal van RACB Sport.

Een serieuze steun van de Federatie, zeker voor de jongeren die hun eerste stappen in de autosport zetten in deze spectaculaire categorie. De inschrijvingen zijn trouwens al geopend via de site www.belgianrx.be.
Afspraak op 5 maart in Mettet. 

De kalender BK XCar 2023

R1: 05/03 Mettet
R2: 23/04 Arendonk
R3: 13-14/05 Valkenswaard (NL)
R4: 09/07 Arendonk
R5: 04-06/08 Mettet
R6: 13/08 Arendonk
R7: TBC TBC
R8: 18/11 Mettet
R9: 19/11 Mettet