ELMS 2023: mooi startveld met Gilles Cloet, Tom Van Rompuy en Alessio Picariello

De deelnemerslijst voor de European Le Mans Series 2023 is opnieuw bijzonder gestoffeerd, waarbij de maximale gridgrootte van 42 auto’s opnieuw is bereikt. De inschrijving omvat onder meer FIA-wereldkampioenen, Formule 1-racewinnaars en ELMS-kampioenen uit heden en verleden, maar ook drie Belgen. 

42 wagens, waaronder zeven LMP2 in de Pro-klasse en elf in de Pro/Am, naast twaalf LMP3 en twaalf GTE AM, dat is het startveld van de European Le Mans Series. Opvallend van Belgische zijde is het ontbreken van Mühlner Motorsport dat zo goed als geen raceprogramma meer heeft, tot grote wanhoop uiteraard van de getalenteerde Ugo De Wilde. 

Belgen zijn er wel in LMP2 Pro/Am, met Tom Van Rompuy in de DKR Engineering Oreca 07, al zijn de teamgenoten van de Antwerpenaar nog onbekend. Grote verrassing is de aanwezigheid van de jonge Gilles Cloet, de zoon van Tom, die zijn debuut in de internationale autosport maakt met EuroInternational in LMP3, samen met Matthew Bell en Kevin Gilardoni. 

In LM GTE is er Alessio Picariello, die met Proton Competition in een Porsche voor de titel zal vechten. Hij doet dat met Ryan Hardwick en Zacharie Robichon. Picariello rijdt ook het FIA WEC.

Op 24 september kunnen de Belgische fans naar Spa komen voor een vieruursrace van de European Le Mans Series.