IGTC Bathurst 12: Maro Engel voor GruppeM op polepositie

Maro Engel verzekerde zich in de Pole Shootout van de beste startplaats voor de 12 Uur van Bathurst, de eerste manche van de Intercontinental GT Challenge 2023. De Duitser reed met de Mercedes van GruppeM het snelste rondje ooit met een GT3-wagen (2:00.881) op het circuit van Mount Panorama en was zo twee tienden sneller dan de Australiër Broc Feeney, eveneens met een Mercedes. Dries Vanthoor eindigde vijfde met de BMW M4 GT3 van Team WRT, maar werd later gediskwalificeerd. Maxime Martin werd na de diskwalificaties van zijn teamgenoot en een Audi als zesde in de uitslag opgenomen.

(Foto: © Team WRT)

De snelste tien equipes gingen in twee groepen van vijf naar de Pole Shootout. Deze finale kwalificatiesessies van vijftien minuten bepaalden de tien beste startposities.

Maro Engel, de teamgenoot van Raffaele Marciello en Mikael Grenier, behaalde dus met een prachtig rondje de Allan Simonsen Pole Award. Het was, na 2014, de tweede polepositie voor de Duitser bij de 12 Uur van Bathurst. De tweede plaats ging naar de Triple Eight Race Engineering Mercedes van het trio Broc Feeney-Shane van Gisbergen-Maximilian Götz. Op de derde plaats vinden we de Manthey EMA Porsche van Campbell-Jaminet-Preining.

Dries Vanthoor zat achter het stuur van #32 Team WRT BMW voor Pole Shootout 2. De Limburger werd met de M4 GT3, die hij met Charles Weerts en Sheldon van der Linde deelt, vijfde (2:01.724). Zijn wagen werd nadien echter, voor een tot op heden voor ons onbekende reden, gediskwalificeerd.

Maxime Martin werkte Pole Shootout 1 af en werd met een rondetijd van 2:02.508 derde in zijn groep van vijf wagens. De #46 BMW van de Brusselaar, teamgenoot van Valentino Rossi en Augusto Farfus, zal na de diskwalificaties van zijn teamgenoot en de Audi van The Bend Motorsports Park vanaf plaats zes aan de wedstrijd beginnen.

Hier vindt u de uitslag van de Shootout. De start is vanavond om 19u45 Belgische tijd, en zoals we gewend zijn van SRO is de wedstrijd op YouTube te volgen.