Legend Boucles: de editie 2023 is schitterend gestart

Terwijl de regen in de loop van vrijdagnamiddag 3 februari zijn intrede maakte, begon om klokslag zes uur ‘s avonds, de signeersessie op de Place McAuliffe. Net op het ogenblik dat de deelnemende wagens aan de Legend Boucles @ Bastogne 2023 hun plaatsje in de winkelstraat van Bastogne zochten, stopte het overigens met regenen. Alsof er een wonder mee gemoeid was. Zonder twijfel een knipoog van de rallygoden voor de terugkeer van de populaire vrijdagavond gekoppeld aan de grootste rally voorbehouden aan klassieke auto’s in ons land.

Foto: © Dave Docx

Het resultaat: duizenden mensen kwamen genieten van de sfeer van het evenement in Bastogne. Selfies- en handtekeningenjagers, gezinnen, fans in hun favoriete kleuren, de nieuwsgierigen: het was de menigte van de grote avonden die terug in het hart van de provincie Luxemburg zijn opwachting maakte. Een fantastische motivatie voor de organisatoren, de partners, maar ook de autoriteiten die erop vertrouwen dat dit evenement in XXL-formaat in de beste omstandigheden kan plaatsvinden. 

De rijders die aan de handtekeningensessie deelnamen, toonden zich ook enthousiast over het parcours en het is de nieuwe RT van La Roche-en-Ardenne, die zaterdag de eerste regelmatigheidsproef voor de groep ‘Legend-Challenger-Youngtimers’ vormt, die met de meeste voorkeurstemmen ging lopen! De start van deze proef is om veiligheidsredenen overigens verboden voor het publiek.

De mooiste anekdote van de avond is ongetwijfeld de aanwezigheid van een jongetje genaamd Alister, geboren in het jaar dat Alister McRae naar de Legend Boucles kwam (destijds in Spa)! Dit evenement blijft uniek in zijn genre, in die mate zelfs dat het soms moeilijk in te beelden is!

Kort na acht uur op zaterdagochtend zullen de eerste auto’s op de Place McAuliffe hun opwachting maken. Twee keer vijf RT’s staan op het programma van de eerste etappe van de Legend Boucles @ Bastogne 2023…