IGTC Bathurst 12: debuut voor BMW M Team WRT als officiële vertegenwoordiger BMW

Het was zonder meer één van de verhalen van 2022: de overgang van het Belgische topteam WRT van Audi Sport naar BMW M. Na een succesvolle eerste wedstrijd met de nieuwe BMW M4 GT3 in Dubai, is het nu tijd voor BMW M Team WRT om het officiële racedebuut als fabrieksteam te maken, dit weekend tijdens de Bathurst 12 Hours in Australië, die geldt als de eerste wedstrijd van de Intercontinental GT Challenge. 

Foto’s: © BMW M Team WRT

Het Belgische team beschikt over twee BMW M4 GT3 machines, voor enerzijds Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor en Charles Weerts in de #32 en anderzijds Augusto Farfus, Maxime Martin en Valentino Rossi, uiteraard in de wagen met startnummer #46. 

Het Belgische team startte de nieuwe samenwerking met BMW vorige maand met een overwinning tijdens de 24 uur van Dubai, maar de 12 uur van Bathurst wordt het officiële racedebuut als BMW M Team WRT, dat de in München gevestigde constructeur officieel vertegenwoordigt. 

Toch wordt het niet het eerste bezoek van het Belgische team aan Australië, want WRT nam in 2018 al deel aan de Australische race, en won die ook, met Robin Frijns, Stuart Leonard en Dries Vanthoor, toen uiteraard in de kleuren van Audi Sport.

Voor teammanager Vincent Vosse is dit dan ook een bijzonder moment: “Het is geweldig om naar Bathurst terug te keren, een van de mooiste enduranceraces in de wereld, die we bij onze eerste deelname in 2018 hebben gewonnen. Ik beschouw Bathurst als één van de mythische circuits in de wereld, naast Spa, de Nordschleife, Le Mans en Macau, een van die plaatsen waar je je nederig voelt door de geschiedenis en door het circuit zelf. Bathurst is bijzonder moeilijk en het eerste doel is gewoon op de baan te blijven. We moeten nog veel leren over de BMW M4 en proberen onszelf niet te veel onder druk te zetten, hoewel we altijd een goed resultaat voor ogen hebben. We wonnen in Dubai, maar dat ligt nu achter ons en de focus moet liggen op het nieuwe avontuur dat het gaat beginnen.

Drie Belgen in een BMW M4 GT3

In het team vinden we dus drie Belgen, waarvan Dries Vanthoor een ex-winnaar is: “Ik kijk erg uit naar dit evenement, want het betekent een nieuwe start voor zowel Team WRT als mijzelf. Dit wordt mijn tweede keer dat ik hier rij, nadat ik met Team WRT in 2018 won. Charles en Sheldon zijn er nog niet eerder geweest, maar we hebben een geweldige line-up en ik denk dat onze BMW M4 GT3 er ook sterk zal zijn. Hopelijk kunnen we er werk van maken om een geweldig resultaat neer te zetten.” 

Dries Vanthoor krijgt uiteraard zijn vaste ‘maatje’ Charles Weerts naast zich en hij kijkt naar zijn debuut in Australië uit: “Het is mijn eerste race van het jaar, mijn eerste met BMW en ook mijn eerste als officiële BMW-rijder. Het wordt een interessante en spannende race! Het is ook een nieuwe locatie voor mij, want ik ben nog nooit op Bathurst geweest. Ik verwacht een uitdagende eerste ervaring. Ik voel me klaar om de uitdaging aan te gaan en het team het beste van mezelf te geven. Hopelijk kunnen we een goed resultaat behalen bij dit belangrijke debuut.” 

Tot slot is er de teamgenoot van onder meer Valentino Rossi, Maxime Martin en ook hij is gemotiveerd: “Ik kijk absoluut uit naar deze grote race, de eerste die we doen als een door BMW gesteund team. Ik ben blij weer verbonden te zijn met Augusto, die ik al lang ken, en voor de tweede keer met Vale te racen na ons podium in Dubai. Het team is goed voorbereid en kent de race, dus laten we kijken wat we kunnen doen.