TCR Europe: Kobe Pauwels met Audi

Kobe Pauwels kiest voor TCR Europe als hoofdprogramma voor het 2023 seizoen. De 18-jarige racepiloot gaat zijn debuut maken in deze toerwagensracerij onder de vleugels van Comtoyou Racing.

Hoewel Kobe van discipline verandert, zal hij aan de constructeur waar hij de twee voorgaande jaren achter het stuur zat trouw blijven. Na zijn succes met zijn Audi A1 gebouwd door Volland Racing, zal hij nu in de racestoel kruipen van een Audi RS3 LMS. Het kampioenschap wordt verreden over veertien races, op zeven verschillende circuits over heel Europa. De jonge rijder maakte vorig jaar zijn debuut op het circuit, hij kwam in actie op nationaal niveau, in de Fiesta Sprint Cup.

Kobe heeft al ervaring in karting, rallycross en Xcar. De laatste jaren was hij vooral actief op het onverharde deel van het circuit, iets totaal anders dan het toerwagenkampioenschap, maar Kobe staat te popelen om het seizoen te starten. “Er zijn zeker gelijkenissen met rallycross: beide disciplines worden gekenmerkt door een stilstaande start waarbij de launch zeer belangrijk is. Vanaf het moment dat de lichten uitgaan tot aan de finish zal het een spannende strijd zijn en zullen we vechten voor elke positie op de baan. Ook deze strijdlust neemt hij zeker mee uit zijn jaren rallycrosservaring.

Kobe Pauwels weet echter dat er nog veel geleerd moet worden: “Ik moet ook heel veel nieuwe dingen leren, zoals het banden managen en de auto goed onder de knie krijgen. Het wordt een zeer grote uitdaging om meteen vanaf het begin goed te presteren. Ik ben een rookie en veel circuits zijn nog onbekend voor mij, maar we hebben voor het seizoen nog een stevig testprogramma voorzien, zo kan ik wennen aan de auto, de circuits en de verschillende omstandigheden. Eerst en vooral wil ik dit jaar genieten, en hopelijk volgen dan de goede resultaten.”