Formula Regional Middle East: halverwege leidt Andrea Kimi Antonelli

In het Midden-Oosten wordt sinds het begin van het kalenderjaar al stevig geracet, ook met eenzitters. Zo telt het Formula Regional Middle East Championship vijftien races, gespreid over vijf meetings, op drie verschillende omlopen. Het kampioenschap doet Dubai, Koeweit en Yas Marina aan en eindigt met de meetings van de Asian Le Mans Series in februari.

Foto: © FRMEC

Het Formula Regional Middle East Championship is behoorlijk druk bezet, met uiteraard een heel internationaal deelnemersveld. Bij de deelnemers ook één Nederlander, Niels Koolen (Van Amersfoort), maar geen Belgen. Racen doen de jonge wolven met dezelfde wagen als in de Formula Regional by Alpine. Ondertussen zijn we halverwege het kampioenschap en tot dusver waren er maar liefst zes verschillende winnaars in zeven races. De Zweed Dino Beganovic won al tweemaal, maar het is de meest recente winnaar, de rookie Andrea Kimi Antonelli die het kampioenschap aanvoert, nadat hij eerder ook driemaal tweede werd. 

Antonelli wordt gezien als een groot talent, nadat hij vorig jaar onder meer de Duitse en Italiaanse F4-titel op zak stak, in de kleuren van Prema en hij ook goud veroverde op de FIA Motorsport Games. De Italiaan is ook Mercedes Junior.