Daytona 24: Blomqvist leidt openingsfase, problemen voor BMW

Polesitter Tom Blomqvist behield met zijn Meyer Shank Racing Acura tijdens de openingsfase de leiding van de wedstrijd. Na de eerste stops had hij een voorsprong van tien seconden op Ricky Taylor, eveneens in een Acura maar in de kleuren van Wayne Taylor Racing. Zij werden gevolgd door de Cadillac V-LMDh van Sébastien Bourdais en de Porsche 963 van Nick Tandy.

(Foto: © Porsche Motorsport)

Nick Yelloly kende na ongeveer een uur racen technische problemen met zijn BMW M Hybrid V8. Een vijftien minuten later vertraagde de Porsche 963 van Felipe Nasr, maar de Braziliaan kon snel zijn normale ritme oppakken, dit terwijl BMW M Team RLL in de paddock naarstig aan de #25 werkte.

Ben Keating (PR1 Mathiasen Motorsports – Oreca 07) ging aan de leiding in LMP2 en Gar Robinson (Riley Motorsports – Ligier) in LMP3. David Pittard leidde met zijn Aston Martin de GTD Pro-klasse voor Cooper MacNeil in de Mercedes-AMG GT3 van WeatherTech Racing. In GTD was de koppositie voor Mike Skeen (Team Korthoff Motorsports – Mercedes).

De wagens van de Belgen waren verderop te vinden. Madison Snow, de teamgenoot van Maxime Martin, reed met de Paul Miller BMW op de achtste positie in GTD. Sarah Bovy nam na de openingsstint van Rahel Frey het stuur van de Iron Dames Lamborghini en was terug te vinden op de vijftiende positie in deze klasse, net achter Klaus Bachler, de teamgenoot van Laurens Vanthoor, die achtste was in GTD Pro. De Wright Motorsports Porsche van onder meer Jan Heylen vertoeft op de zeventiende plaats in GTD.