In een notendop: WRC

  • Serderidis – Op 4 februari zal Ott Tanak in zijn thuisland niet de enige zijn die met een Ford Puma WRC aan de Otepää Rally zal deelnemen. Ook de Tiense Griek Jourdan Serderidis start er met het Rally1-wapen van Ford. Serderidis zal er samen met vaste navigator Frederic Miclotte de Estse wedstrijd ontdekken. Eerder gaf Autosportwereld.be u ook al mee dat Esapekka Lappi en Takamoto Katsuta de Finse Kuopio Rally rijden als voorbereiding op Zweden.
  • Toyota – Akio Toyoda heeft aangekondigd dat hij terugtreedt als CEO van Toyota. Toyoda neemt wel een andere functie binnen Toyota op, hij zal als voorzitter in de raad van bestuur zetelen. Toyoda, kleinzoon van Toyota-oprichter Kiichiro Toyoda, was dertien jaar CEO. Koji Sato, die aan het hoofd stond van Toyota’s Gazoo Racing en van het luxe merk Lexus zal de nieuwe CEO worden. 
  • Ogier versus Loeb – Sébastien Loeb en Sébastien Ogier hebben via sociale media elkaar uitgedaagd voor een nieuw duel in de Monte-Carlo in 2024. Ogier is na zijn zege van dit jaar recordhouder met negen overwinningen, tegen acht voor Loeb.
    • Foto: © WRC – Tekst: Koen Nuyts