Porsche Sprint Southern Europe Valencia: Marc Goossens en RedAnt Racing starten samenwerking positief

Opvallend genoeg tijdens het weekend waarin de winter voor het eerst echt zijn opwachting maakte in eigen land, startte voor RedAnt Racing het nieuwe circuitseizoen 2023. Het team trok daarvoor naar warmere oorden, met name het Spaanse circuit van Valencia. Sam Dejonghe en Philippe Wils namen er ieder twee races van de Porsche Sprint Challenge South Europe in de Sport-division voor hun rekening, waarbij Sam in de Pro-klasse uitkwam en Philippe in de Pro-Am. Terwijl de sportieve strijd op de piste plaatsvond, werkte RedAnt Racing keihard onder leiding van de nieuwe teammanager Marc Goossens, om het seizoen 2023 in de beste omstandigheden voor te bereiden.

Foto: © Ivan Tarantsov

Het raceseizoen is alweer op gang geschoten en dat met een gloednieuwe serie, die drie meetings in het zuiden van Europa omvat.

De organisatoren van de Porsche Carrera Cup Benelux, een competitie waar wij al twee seizoenen aan deelnemen, lanceerden eind vorig jaar het concept van een competitie tijdens de wintermaanden, met name in het zuiden van Europa. Valencia was de eerste afspraak, Portimao en Barcelona volgen nog. Voor de teams is het een goede gelegenheid om het nieuwe seizoen voor te bereiden, en voor ons in het bijzonder is het de perfecte manier om de samenwerking met Marc Goossens te implementeren. Daarnaast doen we dat in een omgeving met een echte competitie, wat altijd optimaler is”, aldus teameigenaar Bert Redant.

RedAnt Racing kijkt dan ook op een erg geslaagd weekend terug, waar de zuivere sportieve resultaten in eerste instantie nog niet het allerbelangrijkste waren.

Progressie op korte en lange termijn

We werken met een nieuwe structuur, die ik aanstuur en dat vergt even tijd”, weet een ervaren Marc Goossens. “Niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor de rijders, waarmee we nog intensiever aan de slag gaan. Dat wierp in Valencia meteen zijn vruchten af, met een zeer mooie prestatie van Philippe Wils, die drie jaar geleden nog gewoon trackdays reed en nu al in de klasse Pro-Am zijn mannetje kan staan. Hij werd zesde in de eerste race, waarna we meteen een grondige analyse van de data hebben gedaan, Philippe heeft dat perfect in zijn tweede race toegepast en werd vierde voor een reeks sterke namen. Hetzelfde zagen we bij Sam Dejonghe, die echter wat pech kende. Na een degelijke eerste wedstrijd, raakte hij betrokken bij een race-incident tijdens de start van de tweede race, reed in mum van tijd van de staart van het peloton naar de voorste gelederen, zette daarbij de op één na snelste rondetijd in de wedstrijd neer en kreeg jammer genoeg nog een tijdstraf van tien seconden, wat hem van een plek dicht bij het podium hield. Het bewijs is meteen geleverd dat een verdere professionalisering van het team ook in nog betere resultaten kan omgezet worden, maar ook bijdraagt tot een versterking op alle vlakken van het team voor de verdere toekomst.”  

De volgende afspraak voor RedAnt Racing is de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge South Europe op 11 en 12 februari in Portimao.