WRC Monte-Carlo – Neuville: in Zweden moeten we er staan

Dit weekend behaalde onze landgenoot Thierry Neuville zijn vierde podium in de Monte-Carlo, het tweede met Martijn Wydaeghe. De Hyundai-rijder kon evenwel niet onverdeeld gelukkig zijn, gezien Toyota toch wel dominant was. Voor Zweden hoopt de vijfvoudige vicewereldkampioen echter op beterschap.

“Ik heb dit weekend alles gegeven wat ik kon en hoewel we liever veel meer in de strijd om de overwinning waren betrokken geweest, is het toch een goede start van een nieuw seizoen, zeker vergeleken met vorig jaar. De snelheid was niet zo geweldig, maar ook niet zo slecht, dus we heoven ons niet al te veel zorgen te maken. We hadden meer bandenslijtage dan de anderen en zelfs als we risico’s namen, konden we de koplopers niet bijbenen. We moesten slim zijn, wat we ook waren, en we hielden de auto op de weg. Uiteindelijk is het geweldig om weer op het podium te staan in de Monte-Carlo. Zweden wordt een heel ander soort evenement en we moeten er staan.”