Porsche Challenge Southern Europe: tweemaal zilver voor Benjamin Paque

Om weer in het zadel te springen na een tussenseizoen dat uiteindelijk werd gereduceerd tot slechts enkele weken, schitterde Benjamin Paque zaterdag in de openingsmanche van de nieuwe Porsche Sprint Challenge Southern Europe, op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Aan het stuur van de Porsche 992 GT3 Cup August by NGT eindigde de jonge Luikenaar inderdaad tweemaal op de tweede plaats van het algemene klassement. Een mooie voorbode voor het vervolg…

(persbericht)

Het doel van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe is zeer duidelijk om aan teams toe te laten kilometers te maken in het begin van het seizoen, en dat in het kader van echte racemeetings in het zuiden van Europa. Het mag dan ook niet verbazen dat bij August by NGT de volledige vrijdag was voorbehouden voor heel wat afstellingswerk. ”We zaten telkens in de kopgroep en letten er goed op om vooral heel wat verschillende dingen te testen”, legt Benjamin Paque uit. “Daarna, tijdens de kwalificaties, haalden we het beste uit al die vergaarde info. Dat liet me toe om tweemaal de tweede chrono te laten noteren achter de Nederlander Robert De Haan. Onze eerste taak zat er dus op…”

De grootste bijzonderheid aan de Porsche Sprint Challenge Southern Europe is dat de deelnemers, op één enkele dag, de vrije trainingen rijden, de kwalificatie en twee races van 30 minuten! Dat betekent dat elke grote fout uit den boze is… “Tijdens de eerste wedstrijd had ik een goede start en kon ik profiteren van een afstelling van topkwaliteit om die tweede plaats in het algemene klassement te bevestigen”, gaat Benjamin verder. “Ik eindigde de wedstrijd op 6 seconden van de winnaar, en een vijftiental seconden voor Sebastian Freymuth. Een mooi resultaat voor een eerste kennismaking…”

In het tweede deel van de dag was er voor Benjamin een meer geanimeerde tweede race… “Er was al vrij snel een kortstondige Code 60, alles bij elkaar niet meer dan een twintigtal seconden, en ik verwachte me niet aan een herstart die zo snel kwam. Het resultaat was dat twee deelnemers me voorbij gingen. Ik kwam vrij snel terug naar de derde plaats en daarna passeerde ik Freymuth. Ondertussen kreeg ik een bestraffing voor het overschrijden van de limieten van de baan. Dat verplichtte me om volop aan te vallen om toch nog mijn tweede plaats te kunnen behouden. Opdracht volbracht, want ik finishte uiteindelijk met 5 seconden voorsprong op Freymuth…“

Kortom, het werd een meer dan positieve eerste etappe van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe voor onze genomineerde tot ‘Rookie of the Year’ tijdens de recente RACB Awards. “Het was een weerzien met de competitie. En wat meer is, met een nieuw team”, analyseert Benjamin. “En met een nieuwe auto. Er kwam heel wat werk aan te pas om aan prestaties te winnen, maar die beide tweede plaatsen zijn een algemeen resultaat van de hoogste plank. Het is eerder bemoedigend in het licht van de komende wedstrijden op Portimao, in Portugal. Die hebben plaats op 11 en 12 februari…”

Dat is wat men een goed begonnen seizoensaanvang noemt voor Benjamin Paque. En uiteraard moet het beste nog komen…