Roar Daytona: Acura vooraan op vrijdag

De start van de vrije trainingen in aanloop naar de 24 Uur van Daytona, betekende de eerste officiële sessie voor de nieuwe GTP-klasse. Met drie exemplaren van Cadillac en telkens twee van Porsche, BMW en Acura zijn het negen LMDh-wagens die GTP vormgeven. Tijdens de eerste sessie van anderhalf uur liet Colin Braun met de Acura ARX-06 van Meyer Shank Racing het snelste rondje (1:35.635) optekenen. Zijn teamgenoot Helio Castroneves deed dit later op de dag (1:35.210) in de tweede trainingssessie, die een uur en drie kwartier duurde.

(Foto: © HPD-North American Motorsport)

Matt Campbell, met de Porsche 963 van Porsche Penske Motorsports, moest tijdens de eerste sessie 0,141 seconden toegeven op de Acura. Plaats drie werd ingenomen door de Wayne Taylor Racing Acura in handen van Ricky Taylor. Nick Yelloly eindigde met zijn BMW M Hybrid V8 als vierde, op minder dan twee tienden van Braun.

Bij de tweede sessie werden beide Acura bovenaan het klassement gescheiden door een tiende van een seconde. Scott Dixon finishte derde met de Cadillac V-LMDh en Michael Christensen vierde met zijn Porsche 963.

Ook de vier Belgen, Laurens Vanthoor (Pfaff Motorsports), Jan Heylen (Wright Motorsports), Maxime Martin (Paul Miller Racing) en Sarah Bovy (Iron Dames), kwamen op vrijdag in actie. Onderaan vindt u het algemene klassement van deze trainingen en hier kan u de gedetailleerde resultaten terugvinden.

Op zaterdag staan nog drie sessies op het programma, voor een totale rijtijd van vier en een half uur, alvorens op zondag de kwalificatie wordt gereden.

Vrije training 1

Vrije training 2