24H Series Abu Dhabi: een tweede startplaats voor Haas RT

De gemiddelde kwalificatietijd (1:56.140) van Mathieu Detry, Maxime Soulet en de Fransman Stéphane Perrin was goed voor een tweede startplaats bij de 6 Uur van Abu Dhabi. De rijders van het Haas Racing Team delen met hun Audi R8 LMS GT3 de eerste rij met de Pure Rxcing Porsche 911 GT3 R van Harry King, Joel Sturm en Aliaksandr Malykhin (1:55.312).

(Foto: © 24H Series)

De SpeedLover Porsche eindigde met het trio Jean-Michel Gerome, Olivier Dons en de Fransman Eric Mouez als zevende in de 992-klasse en als derde in Am. De TCR-categorie telt slechts vier wagens, waarvan er twee de drie kwalificatiesessies afwerkten. De twee Audi RS3 van AC Motorsport werden respectievelijk tweede en vierde. Nicolas Baert bestuurt dit weekend de Audi RS3 LMS TCR van Wolf-Power Racing, maar strandde door ophangingsproblemen tijdens zijn sessie van vijftien minuten.

De wedstrijd begint vanmiddag om 13u Belgische tijd en is via livestream op het YouTube-kanaal van de 24H Series te volgen.