WRC Monte-Carlo KP2: Ogier slaat kloofje, Neuville in de fout

De tweede KP van de 91ste Monte-Carlo had dan toch een kleine verrassing in petto, met één bocht waar vreemd genoeg ijs lag. Het grootste slachtoffer bij de toppers was Thierry Neuville die in zijn Hyundai van de baan schoof en enkele seconden verloor. Vooraan blijft Toyota de toon aangeven, met een onaantastbare Sébastien Ogier, die na twee snelste chrono’s al een kloof op de tegenstand heeft.

Eén bocht met wat ijs en toch gingen al enkele van de WRC1-rijders in de fout, waaronder titelkandidaat Thierry Neuville. In zijn Hyundai schoof hij de kant in, waar gelukkig geen greppel was. Neuville verloor wel bijna tien seconden op de snelste man, Sébastien Ogier. De Fransman tikte dus ook in KP2 als snelste aan en heeft na de eerste avond zes seconden bonus op zijn teamgenoot Elfyn Evans en al meer dan vijftien seconden op Ott Tänak (Ford) en Thierry Neuville (Hyundai), gescheiden door één tiende van een seconde.

Achter hen volgt Kalle Rovanperä (Toyota) op 17,1 seconden, de rest kijkt al tegen een achterstand van meer dan een halve minuut aan. Jourdan Serderidis ging in zijn Ford van de baan op dezelfde plek als Neuville en verloor meer dan een minuut.

Morgen staan zes proeven op het menu: