In een notendop: FIA WEC – 24H Series

FIA WEC – Lilou Wadoux wordt de eerste vrouwelijke rijder bij Ferrari Competizioni GT. Ze zal met een Ferrari 488 GTE van Richard Mille AF Corse uitkomen in de LM GTE Am categorie. Tijdens de Rookie Test van afgelopen november maakte ze kennis met de Italiaanse bolide.

24H Series – Volgend weekend vindt de 6 Uur van Abu Dhabi plaats. Zowel de vrije training, de kwalificatie als de wedstrijd zelf worden op zaterdag 21 januari gereden.

De Haas RT Audi is een van de zeven GT3-wagens. Bij Haas vinden we Maxime Soulet en Mathieu Detry, gekoppeld aan de Fransman Stéphane Perrin. Perrin won afgelopen zondag met AC Motorsport de TCR-klasse bij de 24 Uur van Dubai en was in het verleden regelmatig teamgenoot van Detry.

SpeedLover brengt twee Porsche 911 GT3 Cup (type 992) aan de start. De #978 wordt toevertrouwd aan Wim Meulders en Rik Renmans terwijl Jean-Michel Gerome, Olivier Dons en de Fransman Eric Mouez de equipe van de #979 vormen.

Ook AC Motorsport is aangemeld met een Audi RS3 LMS DSG, maar de rijders zijn nog niet bekend.

Hier vindt u de voorlopige deelnemerslijst.