BRC Haspengouw: eerste inschrijvingen zijn binnen

Over een kleine zes weken opent de Rally van Haspengouw het Belgian Rally Championship 2023. Topspeed Rally Club Haspengouw heeft in de eindejaarsperiode het bijzonder wedstrijdreglement online gepubliceerd en ondertussen zijn de eerste inschrijvingen al binnen. Want iedereen, organisatie, fans maar zeker ook de deelnemers, kijkt uit naar de eerste confrontatie van het seizoen op zaterdag 25 februari in Haspengouw.

In tegenstelling tot al onze dagelijkse kosten voor levensonderhoud, is deelnemen aan de Rally van Haspengouw niet duurder geworden in vergelijking met vorig seizoen. Het inschrijvingsgeld (met optionele publiciteit) bedraagt 950 euro voor deelnemers met een wagen in RC1, RC2 en RGT. Voor deelnemers aan het Junior BRC, de 2WD Trophy en de MOOOD M-Cup, geldt een erg aantrekkelijk tarief van 650 euro. Alle andere deelnemers, waaronder de deelnemers in het Historic BRC, betalen 800 euro inschrijvingsgeld. Het reglement en de officiële documenten zijn te raadplegen op de website www.rallyvanhaspengouw.be, maar ook op de Sportity App met het paswoord RVH23. Voor de Regularity is het paswoord Droneport23. 

De 25ste Rally van Haspengouw is de eerste manche met het label “Championship”. De zes Championship-wedstrijden zijn essentieel voor wie een gooi wil doen naar de algemene Belgische titel in het Kroon-Oil BRC. Wie Stéphane Lefebvre wil opvolgen op het palmares van het Belgisch kampioenschap, zal best aan de start staan in Sint-Truiden. 

Die start zal zaterdag om 8u00 gegeven worden, waarna de teams drie lussen van vier klassementsproeven afwerken. De wedstrijd opent met de 10,15 km lange proef van Walshoutem, gevolgd door de nieuwe proef van Gingelom, met een showgedeelte goed voor 10,96 km. Na een eerste servicebeurt bij Hangar 66 in Sint-Truiden, volgen de proeven van Boekhout (11,36 km) en Gelmen (13,22 km), eveneens een proef met een klein showgedeelte vlak na de start. 

De eerste inschrijvingen zijn al binnen bij Topspeed Rally Club Haspengouw. Nicola Stampaert was de eerste van de tenoren die zich heeft ingeschreven met zijn Skoda Fabia R5 ingezet door PTR. Eric Louies opende de inschrijvingslijst in Historic met zijn Opel Ascona, terwijl nu al duidelijk is dat de MOOOD M-Cup voor spektakel zal zorgen met onder andere Franky Boulat versus Jens Neskens in zijn nieuwe BMW M3 E36 en Frederik Vandeloock, streekrijder en voormalig Criterium-kampioen. Ook de eerste deelnemers in de 2WD Trophy hebben zich al gemeld.

Kortom, snel inschrijven is de boodschap, want het aftellen naar zaterdag 25 februari is begonnen!