In een notendop: F4 – F2 – Regional – Indycar

  • FIA F2 – In de Formule 2 tekende de Tsjech Roman Stanek voor een seizoen bij het Italiaanse Trident. Hij wordt er ploeggenoot van de Fransman Clement Novalak voor 2023.
  • Indycar/NASCAR – Enkele opvallende nieuwtjes uit de Amerikaanse racewereld, waar Kevin Harvick zijn afscheid aankondigde uit de NASCAR op het einde van dit seizoen. Harvick haalde in zijn carrière 60 zeges, waaronder de prestigieuze Daytona 500. Aan de andere kant is er NASCAR 2021 kampioen Kyle Larson, die zijn debuut aankondigt bij de Indycars voor de Indianapolis 500 in 2024. Larson zou een zitje bij McLaren op het oog hebben.
  • FRME – Op de tweede testdag van de Regional Middle-East in Dubai was de beste tijd voor Francesco Braschi (R-Ace) voor Taylor Barnard (PHM).
  • F4 VAE – De Formule 4 testdagen op Dubai sloten af met opnieuw een besttijd voor de “coming man” in de F4, de Fin Tuukka Taponen (Mumbai Falcons). Hij was er sneller dan McLaren Junior Ugo Ugochukwu (Prema) en die andere gedoodverfde favoriet, Valerio Rinicella (MP Motorsport).

Foto: © premaracing.com/media