Dakar 2023: de Mevius voor de winst, VR Racing in podiumgevecht na de zevende etappe

De Dakar 2023 wordt elke dag lastiger, dus ook voor de Belgen die nog op podiumkoers zitten. Guillaume de Mevius blijft leider in T3, terwijl VR Racing op podiumkoers zit in de Dakar Classic. Igor Bouwens daarentegen ging in de zevende etappe net als op vrijdag op zijn zij, met veel tijdverlies tot gevolg. Bouwens werd bij de Trucks 25ste op ruim 2 uur en blijft voorlopig nipt in de top-tien bij die vrachtwagens.

Foto: © VR Racing

Na de zevende etappe van de Dakar Classic zijn er dan weer grote veranderingen in het algemeen klassement. Het zijn nog steeds de Spaanse teams die de top-twee innemen, zonder echter een definitieve kloof te slaan. Morera-Ruba blijven met hun Toyota HDJ80 aan de leiding, vóór hun landgenoten Santaolalla-So I Juanola (idem), met respectievelijk 233 en 250 punten. De twee VR Racing Toyota Landcruiser staan nog steeds op de derde en de vierde plaats, met Van Rompuy-Goris (350) voor Qvick-Lurquin (310 362). Met hun Bombardier Iltis zijn Declercq en Demeester derteinde in het algemeen klassement (965 punten), terwijl Delespeaux en Verdaguer (VW Kever) in het klassement 22ste zijn. Delencre-Vandormael (Range Rover) staan nu op de 46ste plaats. 

Zondag staat opnieuw een etappe van meer dan 800 kilometer gepland, de laatste voor de rustdag.