E-Trophée Andros: Panis vergroot voorsprong na Isola 2000

De E-Trophée Andros begon het nieuwe jaar op Isola 2000 waar alweer de vijfde en zesde manche van het seizoen 2022-2023 werden afgwerkt. Aurélien Panis heeft de feestdagen ogenschijnlijk het beste overleefd en breidt zijn voorsprong uit naar twintig punten.

foto’s copyright Bruno Bade

Het was Dorian Boccolacci die op vrijdag in Elite Pro de eerste wedstrijddag als winnaar afsloot met een SLR AS01 en zo Sébastien Loeb Racing de zege schonk. Regerend kampioen Jean-Baptiste Dubourg werd tweede met zijn Renault Zoé van Da Racing. Aurélien Panis (Audi A1) werd vierde.
Op zaterdag zette Panis dan de zaken recht met een overtuigende overwinning. Panis had in de finale ruim drie seconden voorsprong op Yann Ehrlacher (Dupessey AS01). Jean-Baptiste Dubourg werd slechts vijfde en ziet in de stand Boccolacci voor zich opduiken die nu de tweede plek bekleedt met een achterstand van twinitig punten op Aurélien Panis.

In Elite werd het een geweldig weekend voor Gérald Fontanel (Renault Zoé) die tweemaal wist te winnen. Julien Fébreau blijft na respectievelijk een derde en tweede plaats nog wel de rangschikking aanvoeren en heeft negen punten meer dan Margot Laffite.