Dakar 2023: laatste Audi nu ook out, wedstrijd lijkt beslist

De thuisrijder Yazeed Al-Rajhi heeft de zevende etappe van de Dakar 2023 gewonnen in een Toyota van het Belgische Overdrive. De man die in de zesde etappe nog veel tijd verloor en zijn podium in het water zag vallen, haalde het voor de beide Prodrive BRX van Vaidotas Zala en Guerlain Chicherit. Nasser Al-Attiyah blijft in zijn Toyota makkelijk leider.

Foto: © ASO – DPPI – Dakar

Het gegeven van de dagproef was misschien wel het feit dat nu ook de derde Audi RS Qe-tron van Mattias Ekström in de problemen kwam, nadat we gisteren Carlos Sainz en Stéphane Peterhansel verloren. De Zweed reed een sterke proef tot mechanische problemen ervoor zorgden dat hij niet verder kon.

Vooraan blijven Nasser Al-Attiyah en Mathieu Baumel (Toyota) makkelijk leider, voor hun teamgenoten Henk Lategan en Brett Cummings en Luca Moraes en Timo Gottschalk (Toyota). Sébastien Loeb (BRX) en Romain Dumas (Rebellion) maken de top 5 volledig. Guillaume de Mevius is 21ste en nog steeds leider in de klasse T3. De Nederlander Erik van Loon, ook in een Toyota, ging meerdere malen over kop en diende op te geven.