In een notendop: 24H Series – FIA WEC – Asian LMS – IMSA

  • 24H Series – Ook Tom Boonen maakt zijn opwachting bij de deelnemers aan de 24 Uur van Dubai. Hij wordt volgende week op de Porsche 911 GT3 R van Saalocin by Kox Racing teamgenoot van Peter en Stéphane Kox, Dennis Retera en Nico Pronk. De oud-wielrenner reed in december al voor het team de Gulf 12 Hours.
  • FIA WEC – Pietro Fittipaldi, Oliver Rasmussen en David Heinemeier-Hansson vormen in 2023 de equipe van Jota Sport in LMP2.
  • FIA WEC – Isotta Fraschini toonde met een filmpje de ontvangst van de monocoque van zijn Tipo 6 LMH Competizione. Een signaal dat we de plannen van de Italiaanse constructeur om met een Hypercar aan de start te komen serieus mogen nemen.
  • Asian LMS – Nielsen Racing verdedigt met een zeer sterke line-up zijn LMP2-titel. Mathias Beche neemt dit jaar samen met Ben Hanley en Rodrigo Sales plaats in de #24 Oreca 07. Hanley en Sales werden vorig jaar met het team kampioen.
  • Asian LMS – Adrien Chila, Marcos Siebert en Cédric Oltramare besturen de Ligier JS P320 van COOL Racing in LMP3.
  • IMSA – De dames Katherine Legge en Sheena Monk betwisten dit jaar voor Gradient Racing met een Acura NSX GT3 Evo 22 het volledig IMSA WeatherTech SportsCar Championship in de GTD-klasse. Voor Daytona worden de dames bijgestaan door Mario Farnbacher en Marc Miller. Legge beschikt over een uitgebreide ervaring in het Noord-Amerikaanse uithoudingskampioenschap. Sheena Monk reed in het verleden de Michelin Pilot Challenge en de Lamborghini Super Trofeo North America.
  • IMSA – SunEnergy1 Racing maakt met een Mercedes-AMG GT3 zijn opwachting bij de 24 Uur van Daytona. Dit brengt het totaal aantal deelnemers op 61, met 25 wagens in GTD.

(Foto’s: © Nielsen Racing)