WRC: Grégoire Munster ‘Most Improved Driver of the Year’

Duizenden rallyfans hebben van 13 tot en met 31 december voor hun WRC-awards van het seizoen gestemd. Onze 24-jarige landgenoot Grégoire Munster kwam als winnaar bij in de klasse ‘Most improved driver’ uit de bus met 25,5 procent van de stemmen in zijn voordeel – op de voet gevolgd door Fabrizio Zaldivar, die 23 procent kreeg. Kalle Rovanperä – de huidige WRC-kampioen – werd nipt derde. 

Het seizoen 2022 was veelbelovend voor Munster, die eindelijk doorbrak in het WRC2 met een Hyundai i20 N Rally2. De jongeling liet zich opmerken met een top-vijf resultaat in de Rallye Monte-Carlo, een resultaat dat hij nog eens herhaalde in de Ypres Rally Belgium.

Maar in stijl bewaarde de Luxemburger het beste voor het laatst: hij sloot het jaar af met zijn eerste WRC2-triomf tijdens de Rally Japan, waar hij in nat weer op de laatste dag van de derde naar de eerste plaats steeg. 

Die prestaties hebben Munster een plaats opgeleverd in het tweede team van M-Sport Ford dit jaar. Hij maakt zijn debuut in de Fiesta Rally2 tijdens de seizoensopener Rallye Monte-Carlo (19-22 januari).