Dakar 2023: Sainz neemt over op nieuwjaarsdag

Na de proloog te hebben gewonnen ging het Audi team door op zijn elan in de eerste “echte” etappe van de Dakar 2023. Het was deze keer veteraan Carlos Sainz die de honneurs mocht waarnemen. een overzicht van de dag.

Foto: © Dakar.com

Na afloop van de lus rond “Sea Camp”, de bivakplaats aan de Rode Zee, bleek dat “El Matador” drie minuten achterstand op Ekström had ingelopen en dat hij de leiding in de wedstrijd had overgenomen. Hij bleef daarbij met 23 seconden voor op Sebastien Loeb, die tweede eindigde vandaag. Loeb, bijgestaan door onze landgenoot Fabian Lurquin plaatste de Prodrive BRX buggy tussen dagwinnaar Sainz en proloogwinnaar Ekström en verhinderde zo een Audi-dubbel. De andere topfavoriet, Nasser Al-Attiyah, bracht met de Fransman Baumel de Prodrive Toyota Hilux binnen op een negende plaats. Carlos Sainz gaat na deze eerste echte wedstrijddag aan de leiding van de Dakar, met tien seconden bonus op Loeb en alvast 33 seconden op het Audi-duo Ekström-Bergkvist.

Op maandag 2 januari gaat het van de basisbivak op “Sea Camp” naar de stad Alula, in het binnenland, met 430 kilometer aan klassementsproef.