Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi

Audi-rijder Mattias Ekström heeft de proloog van de Dakar 2023 gewonnen. De Zweed had over de dertien kilometer aan de Rode Zee slechts één seconde voorsprong op Sebastien Loeb in zijn BRX. Titelverdediger Nasser Al-Attiyah werd in zijn Toyota vierde.

Foto: © Audi

Voor de voormalige DTM- en World Rallycross-kampioen was het de tweede etappe-zege in de Dakar. Vorig jaar, bij het debuut van de Audi RS Q e-tron in 2022 eindigde hij als negende algemeen. Sébastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme) reed de tweede beste tijd, slechts één seconde achter de winnaar van de dag. Stéphane Peterhansel werd in zijn Audi derde, voor Nasser Al-Attiyah (Toyota). Onder de verliezers van de dag noteren we Erik Van Loon en Sébastien Delaunay (Toyota, +6’47”), die crashten en op de zijkant van hun Hilux T1 belandden.