In een notendop: rally

  • Opel – De Tsjech Jan Cerny brengt een opvallende nieuwe wagen naar de rallysport, een Opel Corsa 4×4 prototype waarmee hij in de Oostenrijkse seizoensopener, de Jänner rally, van start gaat. Het is een gloednieuwe auto van E&S Motors GmbH. 
  • WRC2 – Norbert Herczig en Ramón Ferencz nemen in 2023 aan het wereldkampioenschap Rally deel. Na vier Hongaarse titels en een reeks seizoenen in ERC, opteren Norbert Herczig en zijn navigator Ferencz Ramón nu dus voor het WRC2 en dat voor een zestal rally’s. Het duo begint het seizoen met de Rally Kroatië in april, gevolgd door de Rally Portugal, Rally Sardinië, Acropolis Rally en Rally Centraal Europa. Het duo doet dat met Skoda. 
  • WRC – Andreas Mikkelsen ontkent de geruchten over een comeback in WRC met Ford.  

Tekst: © Koen Nuyts