BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023

Vandaag werd de kalender voor het Belgische kampioenschap rallycross 2023 bekend gemaakt. Het eerste startschot wordt begin maart in Mettet gegeven en de laatste zwart wit geblokte vlag zal in november vallen , eveneens in Mettet.

foto J Dingenen, kalenderfoto (BORA)

Acht weekends telt de kalender, waarbij bij twee weekends nog ‘TBC’, to be confirmed, staat genoteerd. Begin augustus zou het BK op vrijdag in Mettet een wedstrijd organiseren, dat is het weekend wanneer het Wereldkampioenschap en de diverse Europese kampioenschappen langskomen op het Circuit Jules Tacheny. Het andere weekend dat nog niet helemaal in kannen en kruiken lijkt is een weekend in september, wanneer het BK voor de eerste maal naar Spa zou trekken.

De andere data zijn wel vastgelegd en op vijf maart gaat het kampioenschap voor de openingswedstrijd naar Mettet. Vervolgens is het Glosso-circuit in Arendonk aan de beurt op 23 april om daarna tijdens het weekend van 13 en 14 mei het Eurocircuit in Valkenswaard te bezoeken. Het kampioenschap vervolgt op acht en negen juli met een nieuw bezoek aan Arendonk. Mettet in augustus ligt zoals hierboven beschreven nog niet helemaal vast, op 12 en 13 augustus is er dan wel het derde en laatste bezoek aan Arendonk. Daarna is er het nog nader te bepalen weekend voor Spa om in november te eindigen in Mettet.

Opvallend is uiteraard het gegeven dat er nog steeds geen spoor is van het Duivelsbergcircuit. Ook op de diverse sociale media en op de website van het circuit zelf is het vruchteloos zoeken naar nieuws wat het ergste doet vrezen. Anderszijds luidt het spreekwoord “Geen nieuws is goed nieuws” en mogen we het beste blijven hopen.