Junior WRC 2023: Tom Rensonnet en Loïc Dumont met RACB National Team

Autosportwereld.be bracht het nieuws al en nu is er de bevestiging. In 2023 kan het duo Tom Rensonnet en Loïc Dumont voor het RACB National Team vijf wedstrijden van het wereldkampioenschap rally afwerken, aan het stuur van een Ford Fiesta Rally3.

Ook volgend seizoen blijft het RACB National Team trouw aan de politiek die het al sinds zijn ontstaan volgt, door Tom Rensonnet en Loïc Dumont de kans te geven een grote stap in hun carrière te zetten. In 2023 staan onze landgenoten samen met de beste rallyrijders ter wereld in vijf WK-manches aan de start, als deelnemer aan het Junior WRC. Net zoals alle andere rijdersduo’s in deze categorie kunnen ze beschikken over een Ford Fiesta Rally3 uit de ateliers van M-Sport.

Tom en Loïc hebben dit programma meer dan verdiend”, stelt Geoffroy Theunis, general manager van het RNT. “Door Belgisch Juniorkampioen te worden behaalden ze het doel dat aan het begin van het seizoen werd gesteld. Ze veroverden die titel met panache, door zes manches te winnen. Opmerkelijk, want aan het begin van het seizoen waren ze het slachtoffer van een zware crash. Daarna kwamen ze echter ontzettend sterk terug en hun tweede seizoenshelft was meer dan bewonderenswaardig. Bovendien is het de roeping van het RACB National Team om onze beste vertegenwoordigers naar het internationale niveau te brengen. Dit wordt een ongelooflijke ervaring voor Tom en Loïc.

Dit is een droom voor mij, een ware buitenkans”, stelt Tom Rensonnet breed lachend. “Zeker als je er bij stilstaat dat ik amper een twintigtal rally’s heb gereden. Tuurlijk ben ik me er terdege van bewust dat bij zo een mooi programma ook een grote uitdaging hoort. Ik moet nog alles leren: rijden met de 235 pk sterke en vierwielaangedreven Ford Fiesta, en de rally’s op sneeuw en onverhard hebben uiteraard weinig gemeen met wat we in België voor de wielen geschoven kregen. Maar ik ga er alles aan doen om te slagen. Zo een kans mag ik niet laten liggen.” “Dit is gewoon ongelooflijk”, vult Loïc Dumont aan. “Ik moet toegeven dat ik grote ogen trok toen ik ons programma voor volgend jaar te zien kreeg. We zullen in de eerste plaats veel moeten leren, fouten vermijden, en iedere wedstrijd vooruitgang boeken.

Tom en Loïc rijden voor het eerst met hun nieuwe wagen tijdens een test die M-Sport op 3 februari organiseert.

HET PROGRAMMA:

9/12 februari: Rally van Zweden (sneeuw/ijs)
20/23 april: Rally van Kroatië (asfalt)
1/4 juni: Rally van Sardinië (onverhard)
20/23 juli: Rally van Estland (onverhard)
7/10 september: Acropolisrally (onverhard)