In een notendop: IMSA en Daytona 24

  • In het WeatherTech IMSA 2023 zal Cooper MacNeil Proton een Mercedes-AMG GT3 inzetten binnen de klasse GTD-Pro voor Daniel Juncadella en Jules Gounon. Zij zullen in de endurance races worden bijgestaan door Maro Engel. De baas zelf, Cooper MacNeil, zal enkel deelnemen in Daytona.
  • Er komt een tweede wagen voor het complete seizoen bij Lexus Vasser-Sullivan. Zij zetten naast een RC-F in GTD-Pro (Jack Hawksworth en Ben Barnicoat) ook een wagen in bij de Pro-Am. Aaron Telitz en Frankie Montecalvo blijven ook in 2023 aan boord.
  • Nog in GTD komt er een Porsche voor het nieuwe team AO Racing. Aan de knoppen zien we PJ Hyett en Seb Priaulx, de zoon van meervoudig WTCC kampioen Andy. In de endurance wedstrijden wordt het team versterkt met Gunnar Jeannette. Harry Tincknell zal enkel aantreden op Daytona.
  • In de LMP2 zal er bij de wedstrijden op Daytona, Sebring, Watkins Glen en Road Atlanta een Oreca worden ingezet door Algarve Pro Racing voor George Kurtz, Ben Hanley en Matt McMurry. Voor de 24-uursrace van Daytona krijgen ze versterking van Esteban Gutierrez.
  • In de LMP3 bevestigde het team Sean Creech zijn deelname aanhet IMSA kampioenschap met als rijders Lance Willsey en Joao Barbosa.
  • Eerder deze week was er al de aankondiging dat Kevin en Jan Magnussen in de Daytona 24 samen zullen rijden op een Porsche GT3 van MDK. Oudgediende Mark Kvamme vervolledigt de bezetting. De drie reden al samen tijdens de Gulf 12 Hours.
  • Het Racers Edge team en Wayne Taylor zullen dit seizoen in de IMSA Endurance Cup een Acura NSX inzetten voor Ashton Harrison, Kyle Marcelli en Danny Formal. Ryan Briscoe vervoegt hen voor de Daytona 24.
  • Inception Racing zal aantreden met een McLaren 720 in de klasse GT Daytona. De wagen, die wordt beheerd door Optimum Motorsport krijgt achter het stuur Oculus Brendan Iribe, Frederik Shandorff en Ollie Millroy. In Daytona wordt Marvin Kirkhhofer bij het gezelschap gevoegd.

Foto: © daytonainternationalspeedway.com/imsa