F1: Mick Schumacher op de reservenbank bij Mercedes

Vandaag maakte Mercedes bekend dat de Duitser Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig kampioen en F1 legende Michael, reserverijder wordt bij Mercedes F1. En zo maakt Mick, net als zijn legendarische vader, ook de overstap van Ferrari naar Mercedes.

Foto: © mercedesamgf1.com

Eerder dit seizoen had Toto Wolff laten weten dat, als Schumacher nergens zou terecht kunnen, hij de mogelijkheden zou bekijken binnen Mercedes. En dat werd vandaag officieel bekrachtigd. Mick Schumacher werd via de Ferrari Driver Academy en een titel in de Formule 2 in 2021 naar Haas geloodst. Echter, na een jaar met een ondermaatse wagen en een zwakke teamgenoot, lukte hij er niet in om dit seizoen zich te onderscheiden van Kevin Magnussen. Het betekende zijn exit bij Haas en het einde van zijn contract met Ferrari. Maar de toekomst is misschien verzekerd met deze deal bij Mercedes…