WK Supermoto: finale 2023 op Mettet

Op 8 oktober 2023 wordt op het Circuit Jules Tacheny in Mettet de finale van het FIM Supermoto Wereld- en Europees kampioenschap gehouden. De VZW RUMESM (Royal Union Entre Sambre et Meuse) zal deze wedstrijd organiseren in het kader van de Elf Moto Superbiker die tijdens hetzelfde weekend zal plaatsvinden, van 6 tot 8 oktober 2023.

(persbericht)

Freddy Tacheny, voorzitter van de VZW RUMESM: “Al 35 jaar is en blijft de Elf Moto Superbiker een evenement dat los staat van welk kampioenschap dan ook, en dat is uniek in de wereld! Op verzoek van de XIEM, promotor van het wereldkampioenschap Supermoto, hebben wij er echter mee ingestemd de finale van dit kampioenschap tijdens ons evenement te organiseren. Het is een genoegen om aan ons talrijke publiek niet alleen ons paradepaardje te kunnen aanbieden dat bekend is bij iedereen door zijn animaties, zijn 450 rijders en zijn inmiddels beroemde After Race Festival, maar ook de finale van het wereldkampioenschap, met de beste rijders van de planeet in de Supermoto discipline. Dus, dat is een pluspunt voor iedereen. Deze finale belooft echt indrukwekkend te worden en het Elf Moto Superbiker publiek zal kunnen profiteren van een extra emotioneel moment.

2023 KALENDER FIM SUPERMOTO WORLD AND EUROPEAN CHAMPIONSHIP 
DatumGrand PrixPlekBijkomende races
30 aprilItaliëBuscaS4 – SM JUNIOR
21 meiSardinië (ITA)TramatzaS4
11 juniDuitslandSt. WendelS4 – SM JUNIOR
16 juliBulgarijePlevenSM JUNIOR
17 septemberCatalonië (SPA)AlcarrasS4 – SM JUNIOR
> 08 oktoberBelgiqueMettetSM JUNIOR