In een notendop: F1 – F4 – Indycar – FRME

  • F1 Zandvoort – De Nederlandse omloop vernieuwde zijn contract met twee bijkomende seizoenen. Dat betekent dat de Nederlandse Grand Prix tot 2025 zal worden gehouden in de badstad.
  • Indycar – In de VS maakten de organisatoren van het Indycar kampioenschap bekend dat de plannen voor de nieuw te ontwikkelen krachtbronnen van 2.4-liter, worden opgeborgen. Constructeurs Honda en Chevrolet willen, onder druk van de stijgende ontwikkelingskosten voor het project, gaan voor het behoud. De bestaande 2.2-liter verbrandingsmotoren worden in 2024 gekoppeld aan een hybride systeem.
  • F4 Spanje – Op het Iberische schiereiland is men begonnen met het in stelling brengen van de effectieven voor het seizoen 2023. Het Nederlandse MP Motorsport opende de debatten met de aanwerving van de Colombiaan Jeronimo Berrio, die ploeggenoot wordt van de winnaar van de Richard Mille Young Talent wedstrijd, Keanu Al-Azhari. Een dag later voegden ze de Fransman Pedro Clerot toe aan de rijdersbezetting. Clerot is de kersverse Braziliaanse F4 kampioen. Het concurrende Campos Racing maakte ondertussen ook al een naam bekend. Het wordt bij de Spanjaarden de 14-jarige Deen Noah Stromsted, die als eerste zijn handtekening mocht zetten.
  • FR Middle East – PHM zet zwaar in op het Regional “Middle East”, de opvolger van het vroege Aziatische F3 kampioenschap. Na Joshua Dufek maakten ze nu ook de naam bekend van Nikita Bedrin. De Rus, die rijdt met Italiaanse licentie, stapt dus over op de “Formule 3” na drie zeges in de F4.
  • F4 Italië – Het Italiaanse Prema gaat verder werken met McLaren Junior Ugo Ugochukwu. De 15-jarige Amerikaan zal naast het Italiaanse F4 kampioenschap, ook aantreden in het F4 UAE deze winter.

Foto: rv/pixabay