Uithouding: verdwijnt de LMP2-klasse straks uit FIA WEC?

Uit goede bron heeft Autosportwereld.be vernomen dat de LMP2-wagens in 2024 heel waarschijnlijk uit het FIA WEC of WK Uithouding zouden kunnen verdwijnen.

Al sinds 2012 maakt de LMP2-klasse deel uit van het WK Uithouding, maar daar komt naar verluidt verandering in. In 2024 zouden de Oreca en andere LMP2-prototypes uit het WK gebannen worden, om dat het FIA WEC niet voldoende ruimte op de startgrid heeft. De LMDh en Hypercars zouden in 2024 met goed 15 à 20 kunnen zijn, waaronder heel wat constructeurs, maar ook privéteams terwijl de nieuwe GT-klasse, op basis van de GT3-wagens, uiteraard ook heel wat gegadigden zal aantrekken. In de 24 Uur van Le Mans zou de LMP2-klasse wel nog steeds aanvaard worden, naast de andere twee klassen.

In de ELMS, Asian Le Mans Series en IMSA zal LMP2 wel actief blijven.