BRC Spa: Lefebvre houdt stand tegen Munster, Neuville vijfde

Hoewel Stéphane Lefebvre en Grégoire Munster ieder twee proeven van de namiddaglus in de Spa rally wonnen, heeft de Fransman in zijn Citroën zijn voorsprong op zijn dichtste achtervolger in de Hyundai wel nog vergroot tot 14,6 seconden. Achter de beide protagonisten gaapt een gigantische kloof met Jos Verstappen (Citroën) op anderhalve minuut als derde. Thierry Neuville is in zijn BMW M3 E30 knap vijfde.

Maxime Potty gaf nagenoeg onmiddellijk op in de namiddaglus en dat maakt dat Verstappen nu derde is, voor Cédric De Cecco (Citroën) en de winnaar van de WK-rally in Japan, Thierry Neuville. Charles Munster (Skoda) is zesde, voor de snelste GT, de Porsche van Cédric Cherain.

In de klasse Rally4 heeft Marijan Griebel de leiding overgenomen van Niels Reynvoet, beide in een Peugeot. Fred Caprasse (Opel) is derde, voor Tom Rensonnet (Renault Clio).

Er worden in het duister vanavond nog twee proeven verreden, terwijl er morgen acht KP’s op het menu staan.