WRC Letland: Thomas Martens maakt zijn debuut

Amper bekomen van de overwinning bij zijn allereerste deelname aan de iconische BRC Rally van Ieper reist Thomas ‘The Ginger One’ Martens eind deze week af naar Letland. Daar staat hij, samen met co-driver Eddy Smeets, als jongste ooit, aan de start van de WRC van Letland (18 – 21 juli) met zijn Renault Clio Rally 4. Zowat alle grote namen rijden mee in Letland. Voor België zijn dat WK-leiders Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe en het duo Grégoire Munster met Louis Louka. Begin augustus wacht The Ginger One de nieuwe manche van het Fins Kampioenschap en in het najaar zal Thomas weer racen op eigen bodem, in de Omloop van Vlaanderen.

(persbericht)

“De dagen na Ieper heb ik eerst even wat rustiger aan gedaan. Het waren zeer intense weken geweest, met voor Ieper nog die manche in Finland. De wedstrijd in Ieper zal me natuurlijk altijd bijblijven; de eerste rally in Belgie en dan ook onmiddellijk winnen in deze zeer speciale én uitermate moeilijke rally. Dit was iets dat niemand had zien aankomen en dus een heel mooi moment voor mezelf, het team en de ganse entourage. Het regende nadien reacties en whatsapp-berichten om me proficiat te wensen”, vertelt Thomas Martens.

Geen druk

Hoe voelt het om als jongste ooit tussen de allergrootste rallyrijders in de WRC van Letland te starten? “Ik zal stilaan wel overal de jongste zijn (lacht). Dat brengt geen extra druk ofzo voor me mee. WRC-rally’s zijn sowieso de grootste rally’s met de allerbeste piloten. Wij kunnen daar vooral veel kilometers maken en voor ons zal het doel zijn om zoveel mogelijk bij te leren in die week in Letland. Nadien in de WRC van Finland rij ik tegen de sterkste duo’s in mijn klasse. Daar ligt de focus veel meer op de prestaties. We gaan er alles aan doen om sterk te rijden en zo hoog mogelijk te eindigen.”