Porsche Sprint Challenge Benelux – Belle Rappange: “De racemicrobe heeft me te pakken”

Belle Rappange komt uit een echt Amsterdams racemilieu, want ook haar vader Rob en uiteraard haar broers Jop en Dante kruipen zeer regelmatig achter het stuur van een racewagen. Belle maakte tijdens de derde meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux, op het TT Circuit Assen, haar debuut in de Porsche-merkencompetie en genoot daar zichtbaar van.

Ik heb uiteraard al geracet”, vertelt de 26-jarige legal consultant, “onder meer in de competities van DNRT en voordien twee seizoenen in de Fiesta Sprint Cup, maar autosport is voor mij een zeer leuke hobby, in tegenstelling tot mijn broers Jop en Dante die er echt hun leven van willen maken. We zijn thuis met vier kinderen en alleen de tweelingzus van Dante racet niet en mij heeft de microbe dus wel te pakken. Papa rijdt dan weer in competities voor historische wagens.”

Jop en Dante zijn beide actief in de GT World Europe, waarbij Jop in een Porsche 911 GT3-R van Dinamic GT Huber Racing zit en Dante in de Aston Martin Vantage GT3 van Comtoyou Racing. Hij deelde in de voorbije 24 Uur van Spa het stuur van de Britse GT3 met onder meer John De Wilde, Kobe Pauwels en Job van Uitert en werden vijfde in de Bronze Cup.

Belle Rappange zit voor de Porsche Sprint Challenge Benelux bij Team GP Elite onder dak en genoot zichtbaar van haar eerste wedstrijd.

“Ik droom van een 24-uursrace in familieverband”

De Porsche Cayman GT4 RS is een zeer leuke racewagen, al waren de omstandigheden bij mijn debuut wel erg uitdagend, met een opdrogende baan waarbij we op regenbanden waren gestart. Nu goed zo leer je en ik heb echt zin om dit meer te doen. Naar het einde van die eerste wedstrijd waren de regenbanden echt op en was het vechten, maar ik werd derde in de klasse en stond dus mee op het podium! Op dit niveau racen is perfect met mijn professionele activiteiten combineerbaar, de organisatie van de competitie is prima en ik zal nu trachten om financiële partners te vinden om dit avontuur verder te zetten. Ik race graag en droom eigenlijk van een deelname aan de 24 Uur van Zolder, met zo’n Porsche, samen met mijn broers en mijn vader. Zo’n race over 24 uur lijkt me echt geweldig, zeker in familieverband.

Belle Rappange is na Sandra Van Der Sloot de tweede vrouw in één van de Benelux Porsche-competities, “maar er moeten echt meer vrouwen in de autosport en deze Porsche-merkencompetitie komen. Er zitten er al meer meisjes in het karting en dus is er geen reden waarom ze niet zouden doorgroeien.