F1 Silverstone: Britse dominantie op natte en laatste vrije training. Russell vooraan

Vandaag begon de dag nat op Silverstone waardoor de F1-rijders en hun team op de proef gesteld werden. Kort na de start van de derde vrije training onmiddellijk opschudding toen de camera’s Max Verstappen (Red Bull) een volledige 180-graden spin zagen maken. De weersomstandigheden zorgden ervoor dat er nauwelijks grip op de baan was. Na slechts acht minuten werden de rode vlaggen al gezwaaid omdat Pierre Gasly (Alpine) vast raakte in het grind en dat betekende het einde van zijn vrije training. Halverwege de sessie droogde de baan even op en reed Lewis Hamilton (Mercedes) naar de tweede plaats met een ronde van 1m 37.56s, achter zijn teamgenoot George Russell (Mercedes), die slechts drie honderdsten sneller was. Lando Norris (McLaren) volgde op plaats drie gevolgd door Carlos Sainz (Ferrari) en WK-leider Max Verstappen. Door de terugkerende regen was dat meteen ook de einduitslag voor deze natte derde vrije training. (Foto: © Mercedes)