In een notendop: WRC

  • WRC – De WRC-promotor heeft het contract met de EKO Acropolis Rally in Griekenland met twee jaar verlengd. Daardoor zal deze onverhard rally zijn plaats op de WRC kalender behouden tot ten minste 2027. De wedstrijd zal volgend jaar plaatsvinden in de maand juni, waarbij de start zal gegeven worden in de hoofdstad Athene. 
  • Duitsland – De Saarland-Pfalz Rally in St Wendel is gewonnen door Marijan Griebel en Tobias Braun (Skoda Fabia RS Rally2). Voor de vierde rally op rij zagen we hetzelfde podium. Julius Tannert op twee en Dennis Rostek op drie. Tannert kwam twaalf seconden tekort, de achterstand van Dennis Rostek bedroeg 1min37. 
  • M-Sport – Tweeëntwintig jaar geleden begon een indrukwekkende reeks voor M-Sport. Sinds de Monte Carlo Rally in 2002, heeft het team van Malcolm Wilson maar liefst 300 opeenvolgende keren punten weten te behalen in het constructeurskampioenschap. Dat werd natuurlijk gevierd tijdens dat afgelopen WRC wedstrijd in Polen. Leuk om weten is dat M-Sport In de afgelopen 22 jaar heeft geracet over zes continenten, 29 landen en 84 365 kilometer. Genoeg om twee keer de wereld rond te rijden.
  • Tekst: Koen Nuyts en foto: M-Sport