Formule E USA: Antonio Felix da Costa wint in Portland.

Antonio Felix De Costa (TAG Heuer Porsche Formule E Team) trok in de laatste ronde van de wedstrijd in de VS het laken naar zich toe. Een fout van wedstrijdleider Nick Cassidy (Jaguar TSC Racing) in bocht elf bezorgde de Porsche-rijder in extremis de zege in de eerste race van het Noord-Ameirkaanse weekend. Race 2 wordt vandaag nog afgewerkt.

Tekst: Peggy Taeymans – Foto: Sam Bagnall

Da Costa won dus, voor Robin Frijns (Envision Racing) gevolgd door Jean Eric Vergne, die er een podium voor DS Penske van maakte. De Zwitsers Eduardo Mortara (Mahindra Racing) en Nico Müller (ABT Cupra Formule E Team) werden respectievelijk vierde en vijfde. WK- leider Nick Cassidy finishte uiteindelijk als negentiende. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) werd negende.

De stand in het wereldkampioenschap ziet er na ronde dertien als volgt uit: Nick Cassidy telt 167 punten, voor Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formule E Team) met 143 punten en Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) met 140 punten. Die laatste reed eerder naar de polepositie in Portland.

De kwalificatie van de tweede wedstrijd in Portland begint vanavond om 18u40 en de race zelf krijgt groen om .