FIA WEC Le Mans 24: pech voor Tom Van Rompuy, Cadillac leidt

De wedstrijd in Le Mans is alweer geneutraliseerd, voor meer dan zes uur ondertussen, en ondertussen zagen we de TF Sport Corvette van Tom Van Rompuy een tijd aan de kant staan met mechanische problemen. De Antwerpenaar had al een frustrerende laatste rijbeurt achter de rug en nu is de hoop op een mooi resultaat, met twaalf ronden achterstand, volledig vervlogen voor de man die vorig jaar bij zijn debuut nog op het podium in LMP2 Pro/Am stond. 

Dit was heel speciaal – twee uur achter de safety car zitten was behoorlijk saai”, aldus Van Rompuy. “Het is mijn tweede Le Mans, maar totaal anders dan vorig jaar door het weer. Niet wat ik in gedachten had voor mijn laatste racestint, laat ik het zo zeggen. Maar we hebben de auto veilig gehouden. Nu is het aan de Pro en Silver om hun werk te doen. We hopen nog een paar posities te winnen en in stijl af te sluiten.

Vooraan ging Nicolas Müller er in zijn Peugeot 9X8 af, verrassend genoeg onder Safety Car en de #3 Cadillac van Bourdais-Dixon-Van der Zande kent problemen. De reden van de Safety Car iets voor tienen was een behoorlijke crash van de Heart of Racing Aston Martin met Daniel Mancinelli achter het stuur. De Vantage is afgeschreven, de Italiaan is ok. 

Vooraan leidt de nummer #2 Cadillac voor de Porsche van onder meer Laurens Vanthoor en de eerste van de Ferrari, de #83. In LM GT3 leidt Lexus, met de resterende WRT BMW op drie en de Iron Dames Lamborghini van Sarah Bovy is vijfde.